/Nieuws
Nieuws2019-03-04T14:05:31+01:00

DARF – wijziging lage btw tarief

Maart 2019 – M.i.v. van 1 Maart 2019 zijn mede door de verhoging het lage BTW tarief (van 6 naar 9%.) de prijzen van onze Darf producten aangepast.

Zie onze webshop – DARF

www.verysheep.nl

Maart 2016 – De webshop is officieel geopend en van start gegaan! De eerste bestellingen zijn zelfs al binnen! Toen we ooit de naam Move4ward Sheepdogs bedachten was het nooit onze bedoeling hier een webshop aan te koppelen. Om die reden is de domeinnaam Very Sheep geregistreerd welke doorverwijst naar onze webshop.

Logan Sheepdog Whistles

Januari 2016 – Harford Logan werd maar liefst zeven keer Nationaal Kampioen schapendrijven. Zes keer kwam hij uit voor Ierland en een keer voor Schotland. De allereerste Logan Whistles maakte hij dan ook uitsluitend voor zijn eigen gebruik. Inmiddels is Logan Whistles in handen van zijn dochter Joanne Mc Hardy en zijn de Logan Whistles de meeste verkochte hondenfluitjes ter wereld. De beste handlers ter wereld gebruiken natuurlijk de Logan fluitjes. Niet voor niets dat zelfs de International Sheepdog Society hofleverancier van Logan Whistles is. Het contact met Joanne was van het begin af aan al warm en erg hartelijk. Wij kregen van Logan Whistles dan ook alle support om onze webshop op te zetten en “Official Logan dealer” te worden! Bezoek onze webshop eens, nergens anders zul je de Logan Whistles goedkoper vinden! (Zelfs bij Logan niet!)

Sheep Poo Paper

Januari 2016 – No shit! Wij zijn nu officieel retailer van het uit Wales afkomstige Sheep Poo Paper. In de magische bergen van Wales worden met uiterste precisie verse schapenkeutels verzameld om er papier van te maken! Een schaap verteert 50% van wat het dagelijks eet, wat overblijft zijn bruikbare vezels. Door de keutels zorgvuldig te spoelen met het zuiverste “Welsh Bergwater” en de overgebleven vezels te persen en te drogen blijft er het prachtige Sheep Poo Paper over. In onze webshop vind je alle leuke kaartjes, boekenleggers en luchtverfrissers! And no trees were harmed!

Nieuw pand

Het is mooi als je van je hobby je werk kunt maken. Nu alleen wel oppassen dat je hobby niet weer je werk gaat worden. Begin dit jaar is de organisatie van Move4ward Sheepdogs & Sheepdogexperience in ons nieuwe bedrijfspand aan Laan van de Ram 35-B te Apeldoorn getrokken. Een meer toepasselijke locatie konden we niet vinden! Hier beschikken we over een ruim kantoor en magazijn voor de opslag van ons materieel.

DARF

Met ingang van 1 januari 2015 is Move4ward Sheepdogs een officieel wederverkooppunt van DARF, het meest bekende biologische versvlees (Groene Weg Slagers) DARF is opgebouwd uit eerlijke grondstoffen, afkomstig uit biologische landbouw en veeteelt. De samenstelling van DARF is ook geen geheim en is elders op de website terug te vinden.

Dee

Augustus 2014 werd ons personeelsbestand uitgebreid met de uit Wales afkomstige “Dee”.  Dee betekend “Donker” in Welsh en komt bij Kevin Evans en Sophie Marie Holt vandaan. Nog zo’n grootheid! Kevin won alles wat er zo ongeveer te winnen viel en werd ooit bekend als de jongste deelnemer aan het BBC programma; “One Man and his Dog” Op onze site zullen wij je regelmatig laten weten hoe het Dee vergaat.

www.kevinevansdogs.com/about.html

“Hall of Fame” – André Kuipers

André Kuipers is een Nederlandse ruimtevaarder van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Hij is na Wubbo Ockels de tweede Nederlander die de ruimte in ging. Nog voordat André met zijn presentatie het land in trok hebben wij de eer gehad om als één van de eerste zijn presentatie van deze ruimtereis mogen zien. In één woord ADEMBENEMEND! Maar tegelijk ook beangstigend om te zien hoe nietig en kwetsbaar wij zijn. En hoe wij aardig al aardig op weg zijn onze prachtige planeet Aarde om zeep te helpen!

De Ganzenfanfare

Wildfair 2014 –  Met luid tromgeroffel, gefluit en gegak trekken zij vrolijk voorbij…de ganzenfanfare. Deze unieke combinatie van mens, muziek en ganzen brengt groot en klein in verrukking als ze als echte fanfare voorbij marcheren. Gebaseerd op de eeuwenoude traditie van het ganzenhoeden, brengen “The Jolly Walkers” deze originele ganzenfanfare samen met rasechte Toulouser ganzen. En wat was het leuk om de Ganzenfanfare in onze show op de Wildfair van 2014 te hebben!

“Hall of Fame” – Frans van Seumeren

Frans van Seumeren was voorheen mede eigenaar van het kraanbedrijf Mammoet en kreeg wereldwijd bekendheid door de berging van de Russische onderzeeër “de Koersk” in 2001. Frans en Rob hebben één gemene deler; beiden staan ze met regelmaat in de wei. De één bij Move4ward Sheepdogs. De ander bij FC Utrecht. Frans is sinds 2008 eigenaar van de club!

“Hall of Fame” – Ruben Nicolaai

BNN – Ruben Nicolaai – Als je goed getrainde schapen en honden nodig hebt voor een televisieprogramma, dan kom je natuurlijk vanzelf terecht bij Move4ward Sheepdogs! Op de foto presentator Ruben Nicolai met op de achtergrond Huis De Voorst te Eefde.

“Hall of Fame” – Goedele Liekens

BNN – Goedele Liekens – Goedele Maria Gertrude Liekens is een Vlaams psycholoog en seksuoloog. Ze is voormalig Miss België en thans onder meer tv-persoonlijkheid en goodwillambassadeur voor de VN. Naast Goedele ook “Schoonmaakdiva” Marya met op de achtergrond “Huis De Voorst” te Eefde.

Bobby Dalziel

Een van mijn grootste helden en inspirators om ooit met schapendrijven te beginnen is onbetwist Bobby Dalziel! Zijn lijst van prestaties en overwinningen is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend en te lang om op te noemen. Ik heb de eer gehad om Bobby een aantal keren te mogen ontmoeten en zelfs met Owen bij hem te mogen trainen. Een onvergetelijke ervaring!